ingrediënten
500 gram muskaatpompoen
1 prei
1 teentje knoflook
1 eetlepel olijfolie
1 groentebouillonblokje
zout
peper
bereiding
Maak de prei schoon en snijd de prei ragfijn. Gebruik het wit en alleen het zachte groen. Snijd de knoflook heel fijn. Schil de pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de knoflook en prei 5 minuten op laag vuur. Voeg de pompoen toe en bak nog 3 minuten mee.
Schenk er zoveel water bij dat de groenten onder water staan. Voeg ook het bouillonblokje toe.
Breng het water aan de kook. Laat de groenten 20 minuten zachtjes gaar koken.
Pureer de groenten met een deel van de bouillon tot een gladde soep van een dikte die je lekker vindt.
Breng de soep op smaak met peper en zout.
Serveer de soep goed warm.